Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yayla Corbası Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Yayla corbası, kolay corba tarifleri arayanlar icin en guzel corba tarifi. Son derece doyurucu bir corba olan yayla corbası, icindeki pirinclerin şişmesi ile lezzetli ve doyurucu bir corba elde edebiliyorsunuz. Yayla corbası yaparken kullanacağınız pirinc mutlaka kırık pirinc olsun.
Evde yok diye pilavlık pirinc ile yayla corbası yapmaya kalkarsanız ikinci kase corbayı almaya kalktığınızda bir tencere lapa ile karşılaşabilirsiniz. Yayla corbası terbiyesi corbaya katılırken corbanın kesilmemesi icin corba terbiyesi malzemelerini bir kasede cırpın ve corba tenceresine yavaş yavaş katarken diğer elinizle hızlıca corbayı karıştırın. Birde yayla corbası kesilmemesi icin yapılacak en guzel şey tuzu corba piştikten sonra eklemektir.
Ben yayla corbası yaptıktan sonra servis ederken corbanın uzerine sadece kuru nane serpmektense tere yağ ile kuru naneyi yakıp corbanın uzerine dokmeyi tercih ediyorum. Daha lezzetli corbalar icin sizde bu şekilde yapabilirsiniz. İcerisinde bolca bulunan yoğurt sayesinde vitamin kaynağı olan yayla corbasının faydaları saymakla bitmez. Hastalık durumlarında en şifalı corbalardan biridir.
Her an elinizin altında bulunan malzemeler acısından da cok rahat yapılabilen bir corba olmasından dolayı ev hanımları tarafından oldukca fazla tercih edilen corba tariflerinden biridir. Bunun yanında un corbası tarifimiz de en cok tercih edilen corbalardan biridir. Yemek Tarifleri sitesi olarak aşağıda onerdiğimiz 5 kişilik corba tarifini sizler de malzemeleri azaltarak 2 ya da 3 er kişilik hazırlayabilirsiniz. Yayla corbası nasıl yapılır diye soranlar icin buyrun tarifimiz…
[h=2]Yayla Corbası Tarifi icin malzemeler[/h] 1 cay bardağı kırık pirinc
1 yumurta
2 su bardağı yoğurt
2 corba kaşığı un
Tuz
Uzerine:
2 corba kaşığı tereyağı
İki corba kaşığı kuru nane
[h=2]Yayla Corbası Tarifi[/h] – Pirinci 3 su bardağı su ile ateşe koyun.
– Yumuşayana kadar haşlayın.
– Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, un ve 1 su bardağı suyu iyice cırpın. (Kıvama gore biraz daha su ekleyebilirsiniz)
– Tenceredeki sıcak pirinc haşlama suyuyla ılıştırın. Bir yandan da karıştırarak tencereye ilave edin.
– Karıştırmayı surdurerek bir taşım kaynatın.
– En son tuzunu ilave edin.
– Tereyağını kızdırıp naneyi ekleyin. Hemen ateşten alın.
– Dilerseniz naneli yağı yayla corbasına katın, karıştırın.
– Dilerseniz corbayı tabaklara olduğu gibi koyun,
uzerine naneli yağı gezdirin.

.