Magazin Editor
Magazin Habercisi
[h=3]Yarma mısırlı ıspanak corbası tarifi icin malzemeler[/h]
- 200 gram ıspanak
- 1 su bardağı kırık beyaz mısır
- 1 adet patates
- 1 adet havuc
- 2 adet kırmızı soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarma mısırı bir tencereye alıp uzerine 10 bardak kadar su ilave edin. Su kaynadıktan sonra mısırları orta ateşte, yarım saat kadar haşlayın.
- Ispanakları incecik kıyın.
- Patatesi ve havucu zar şeklinde doğrayın.
- Piyazlık doğradığınız soğanları aralıklarla karıştırarak 8-10 dakika kavurun.
- Tencerede zeytinyağını ısıtıp patates ile havucu 1-2 dakika kavurun.
- Ispanakları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
- Uzerine haşladığınız mısırları ekleyin ve yaklaşık 1-1.5 litre suya et veya tavuk suyu ilave edin. Corba suyu kaynamaya başlayınca orta ateşte 10 dakika pişirin.
- Corbayı sıcak sıcak servis kaselerine paylaştırıp, uzerine kırmızı biber serpiştirerek servis edin.
- Yarma mısırlı ıspanak corbasını, ev yapımı mısır ekmeği ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
- Tarife başlamadan once ıspanakları elma sirkesi ve su dolu bir kabın icerisinde bekletin. Ardından bol su ile durulayın. Boylece ıspanakların temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
- Kullanacağınız ıspanakların kok kısımlarını elinizle kopartın. Bıcak değdirmemeye ozen gosterin.
- Yarma mısırın daha cabuk yumuşaması icin, tariften once ılık suda bekletin.
- Corbanın icerisinde kullanacağınız soğanların diri kalmasını onlemek icin, ince ince kıyın.
- Yarma mısırlı ıspanak corbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Zengin değerleriyle sunulan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, sutlu ıspanak corbası tarifini de deneyebilirsiniz.