Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yanardağ boranisi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 1 kg bal kabağı
  • 300 g kıyma
  • 2 baş kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase yoğurt (Suzme olabilir)
  • 5 diş sarımsak
  • 1 cay kaşığı pul biber
  • 1 cay kaşığı karabiber
  • 2 cay kaşığı tuz

  • Bal kabağının kabuklarını soyup 1’er santimlik kupler halinde doğrayın ve yıkayıp suzun. Derin bir tencereye 6 su bardağı su ve tuz ekleyip ocağa alın. Kaynayan suya bal kabaklarını atıp yumuşayana kadar pişirin. Pişen kabakları suzgece alıp suzun.
  • Tereyağını bir tavada eritin ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.
  • Yoğurdu dovulmuş sarımsakla karıştırın. Suzulen kabakları servis tabağına yerleştirin. Uzerine sarımsaklı yoğurt dokun ve kavrulmuş kıymayı yoğurdun ustune yayın.
  • Tereyağını bir tavada eritin ve icine pul biberi atıp biraz yakın. Yanan pul biberi kıymanın uzerine dokun ve karabiber serperek servis yapın.