[h=2]Yalancı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1 paket yufka
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Peynir
- Maydanoz
- Yumurta sarısı
- Çörekotu (İsteğe bağlı)
- Yufkaların 5 tanesini 2’şer cm kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz.
- 1 tanesini kullanacağımız tepsinin boyutunda kesiyoruz.
- Kestiğimiz tek parçayı böreğimizin en üstüne kapatacağız.
- Bir kaba yumurta, yağ, süt ve suyu koyup karıştırıyoruz. Kestiğimiz yufkaların yarısını azar azar sosa batırıp tepsiye koyuyoruz.
- Arasına perynirli maydanozlu karışımı serpip kalan yarısını da sosa batırıp tepsiye koyuyoruz.
- En üste de kestiğimiz tek parçayı koyuyoruz. Kenarlarını düzeltiyoruz.
- Üstüne yumurta sarısı sürüp 2 saat dolapta beklettikten sonra 180-200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun