[h=2]Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 2 kg ince kıl biber
- 1 Baş sarımsak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı su
- 2, 5 yemek kaşığı tuz
- 4-5 adet defne yaprağı
- Öncelikle biberlerimizin sap kısımlarını kesiyoruz. Ayıkladığımız biberleri yıkayıp sularının süzülmesi için bir kenara alıyoruz.
- Daha sonra biberlerimizi büyüklüğüne göre istediğimiz uzunlukta kesiyoruz.
- Ben işaret parmağımın 2 boğumu uzunluğunda kestim sizde nasıl isterseniz o şekilde ayarlayabilirsiniz.
- Arkasına 1 Baş sarımsağımı soydum benimki 8 adet geldi iricelerdi biraz sonra onları daire şeklinde sarımsağa göre gelişi güzel doğradım.
- Genişçe bir tenceremizi ocağımızın üzerine aldık.
- İçine yağımızı, sirkenizi, suyumuzu, tuzumuzu, atıp biraz ısınmasını bekleyelim daha sonra sarımsaklarımızı ekleyip 1 _2 dk çevirelim .
- Ardından biberlerimizi ekleyip karıştıralım.
- Kısık ateşte biberlerimizin rengi dönene kadar çevirelim .
- Defne yapraklarımızı da biberlerimizle beraber atalım çok hoş bi lezzet verecek turşularımıza.
- Biberlerimizin rengi döndükten sonra kavanozlarımıza yerleştirelim.
- En son olarakta kalan suyu kavanozlarımıza paylaştıralım.
- Ağzını kapatıp ters çevirelim. Bir gece dinlendirelim. Afiyet olsun arkadaşlar.