[h=2]Yağlı Biber Turşusu (Yapmayan Kalmasın) Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1, 5 kilo turşuluk biber istediğiniz çeşit
- 1 baş sarımsak
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tepeleme yemek kaşığı kalın tuz
- 2 su bardağı su
- İsteğe göre maydanoz
- İlk olarak biberlerin sap kısmını keselim biberlerin boyutunu istediğiniz gibi keselim çok uzunları 3 e biraz kısaları 2 ye kısaları ise kesmiyorum.
- Daha sonra güzelce yıkayalım süzgece alalım bu ölçülere göre tencereye 3 su bardağı sirke 3 su bardağı sıvı yağ 6 su bardağı su 3, 5 yemek kaşığı kalın tuz ölçü çoğalınca sarımsaklar da 3 baş oldu tabi ocağa koyup kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca biberleri ilave edelim sürekli alt üst edelim.
- Sararmaya başlayınca süzgeç yardımıyla tepsiye çıkaralım.
- Üzerine soyulmuş sarımsakları doğrayalım biberler bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım
- İsteğe göre maydanoz katabilirsiniz soğuyan biberleri kavanozlara dolduralım.
- Üzerine tencerede soğuyan yağlı suyu kavanozlara dolduralım.
- Bu esnada turşumuzun tuzuna bakalım eksikse tuz ekleyelim kapakları kaynatıp kavanozların ağzını sıkıca kapatalım.
- Serin bir yere alalım üzerini saralım benim 4 büyük kavanoz birde bir kiloluk kavanozum çıktı. Birini yemeye başladım bile diğerleri kışlık.
Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun