Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İyice yıkanmış butun ahtapotu parcalanmış turunclarla birlikte buharlı pişirme tenceresinde kaynayan suyun ustunde, 2-2.5 saat kadar buharda pişirin. İyice yumuşadıktan sonra cıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Ote yandan mercimek favayı hazırlamaya başlayın. İyice yıkadığınız sarı mercimeğin icine 1 soğan doğrayın, 2 diş sarımsak, limon suyu, şeker ve tuz ilave ederek, kısık ateşte, ustune bir parmak cıkacak kadar su ilave edip yavaş yavaş kaynatın. İyice yumuşayıp mercimek lapası haline geldiğinde bir robot ile iyice cekin, payrekse boşaltın ve ılımaya bırakın.
Ahtapotu kalın dilimler halinde kesip, kızdırılmış bir teflon tavada zeytinyağı ve teriyaki sos ile 5 dakika kadar kavurun. Sonra mercimek favasından yatak uzerinde dağ kekiği ile servis yapın.