Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Teriyaki soslu ahtapot (Mercimek fava yatağında)

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 2 kg’lık butun ahtapot
  • 3 adet turunc
  • 250 g sarı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 cay kaşığı beyaz biber
  • Dağ kekiği
  • Zeytinyağı
  • Teriyaki sosu
  • Şeker
  • Tuz

  • İyice yıkanmış butun ahtapotu parcalanmış turunclarla birlikte buharlı pişirme tenceresinde kaynayan suyun ustunde, 2-2.5 saat kadar buharda pişirin. İyice yumuşadıktan sonra cıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Ote yandan mercimek favayı hazırlamaya başlayın. İyice yıkadığınız sarı mercimeğin icine 1 soğan doğrayın, 2 diş sarımsak, limon suyu, şeker ve tuz ilave ederek, kısık ateşte, ustune bir parmak cıkacak kadar su ilave edip yavaş yavaş kaynatın. İyice yumuşayıp mercimek lapası haline geldiğinde bir robot ile iyice cekin, payrekse boşaltın ve ılımaya bırakın.
  • Ahtapotu kalın dilimler halinde kesip, kızdırılmış bir teflon tavada zeytinyağı ve teriyaki sos ile 5 dakika kadar kavurun. Sonra mercimek favasından yatak uzerinde dağ kekiği ile servis yapın.