Magazin Editor
Magazin Habercisi
[h=3]Terbiyeli şehriye corbası tarifi icin malzemeler[/h]
- 3 domates
- 2 carliston biber
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı domates suyu
- 1 corba kaşığı kıyılmış maydanoz
- 15 gr tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Terbiye icin:
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 corba kaşığı limon suyu
- Oncelikle domatesleri enine doğru ikiye kesip rendeleyin. Biberlerin cekirdeklerini temizleyip halka şeklinde doğrayın.
- Tereyağını tencerede eritip biberleri kavurun. Rendelenmiş domatesi ilave edip kavurma işlemine devam edin.
- Domates suyu ve sıcak suyu tencereye ekleyip bir taşım daha kaynatın. Son olarak arpa şehriyeyi ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Corbanın terbiyesi icin; 1 yumurtanın sarısı ile limon suyunu iyice cırpın. Corbayı ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Terbiyeyi ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra kaselere paylaştırın. Uzerini kıyılmış maydanoz ile susleyebilirsiniz.
- Terbiyeli şehriye corbasını, hasanpaşa koftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
- Dilerseniz arpa yerine tel şehriye de kullanabilirsiniz.
- Salca yerine rendelenmiş domates kullanabilirsiniz. Domateslerin olgun ve sulu olmasına dikkat edin.
- Corbanın aromasını arttırmak icin bir parca tavuk bulyon veya didiklenmiş tavuk eti ilave edebilirsiniz.
- Corbayı ceşitlendirmek icin kavrulmuş soğan dilimleri ekleyebilirsiniz. Servis etmeden once limon suyu ve maydanoz serpmeyi unutmayın.
- Standart malzemelerle hazırlanan terbiyeli şehriye corbasının bir porsiyonu, yaklaşık 95 kaloridir. Potasyum ve lif bakımından zengin olduğu icin, bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Sofraların olmazsa olmazı haline gelen corba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kısa surede hazırlanan bakla corbası tarifine goz atabilirsiniz.