Magazin Editor
Magazin Habercisi
İşkembe Corbası İcin ilk once guvenilir bir yerden, işkembe almalısınız. İşkembe temiz ve bol su ile yıkanmış ve temizlenmiş olması gerekmektedir. İşkembe iki turlu olur, ince kıyım ve tuzlama, tuzlama iri taneli olanıdır. İşkembe Corbası Tarifinin onemli aşaması terbiyesini hazırlamaktır, terbiyesi yumurta, yoğurt ve sudur. İsteğe bağlı corbanın kendi suyundan sos hazırlanıyor bu isteğe gore hazırlanır ama bu sos corbanızın lezzetine lezzet katacaktır. Bu sos serviste ilave edilmektedir, kesinlikle un ve limon kullanmamalıyız İşkembe Corbasının terbiyesine.
[h=2]İşkembe Corbası İcin Malzeme Listesi[/h] 2 kilo işkembe
Terbiyesi icin:
5 tane yumurta
2 yemek kaşığı, yoğurt
Yarım bardak su
Sosu icin:
Sirke
Sarımsak
[h=3]İşkembe Corbası Tarifi[/h] 2 kilo işkembeyi, celik bir tencerede veya duduklu tencerede pişirelim, ve pişen işkembeyi ince kıyım ve tuzlama keselim tekrar kaybattığımız suyun icine ilave edelim. Bir kapta tum terbiye malzemelerini karıştıralım ve işkembeyi kaynattığımız suyun icine ilave edelim. Tuzunu ilave edelim isteğe bağlı sirkesini ilave edelim. Sirke ve sarımsağı serviste kullanacağız siz dilerseniz bu aşama da kullanabilirsiniz. Kullandığımız terbiyenin kesilmemesi icin yumurta, yoğurt ve su kullanıyoruz. Un ve limon kullanmıyoruz, bunları kullandığımız zaman cabuk keser ve terbiyenin kesmemesi icin de işkembe corbası piştikten sonra son bir kac dakika kaynarken yavaş yavaş katarak ve karıştırarak koyuyoruz ki terbiye kesilmesin diye.
[h=2]İşkembe Corbası İcin Malzeme Listesi[/h] 2 kilo işkembe
Terbiyesi icin:
5 tane yumurta
2 yemek kaşığı, yoğurt
Yarım bardak su
Sosu icin:
Sirke
Sarımsak
[h=3]İşkembe Corbası Tarifi[/h] 2 kilo işkembeyi, celik bir tencerede veya duduklu tencerede pişirelim, ve pişen işkembeyi ince kıyım ve tuzlama keselim tekrar kaybattığımız suyun icine ilave edelim. Bir kapta tum terbiye malzemelerini karıştıralım ve işkembeyi kaynattığımız suyun icine ilave edelim. Tuzunu ilave edelim isteğe bağlı sirkesini ilave edelim. Sirke ve sarımsağı serviste kullanacağız siz dilerseniz bu aşama da kullanabilirsiniz. Kullandığımız terbiyenin kesilmemesi icin yumurta, yoğurt ve su kullanıyoruz. Un ve limon kullanmıyoruz, bunları kullandığımız zaman cabuk keser ve terbiyenin kesmemesi icin de işkembe corbası piştikten sonra son bir kac dakika kaynarken yavaş yavaş katarak ve karıştırarak koyuyoruz ki terbiye kesilmesin diye.