[h=2]Sucuklu Salamlı Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- Arzuya göre sucuk (ben çeyrek kangal kullandım)
- Arzuya göre salam
- 1 bardak kasar
- 1 tane tatlı yeşil sivri biber
- 1 adet domates
- 1 adet hazır yufka
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı süt (süt kalmamıştı tereyağ ve sıvı yağ karışımı kullandım)
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet büyük boy yumurta varsa 2 yada 3 kaşık süt
- Öncelikle malzemelerimizi ince ay şeklinde dilimliyoruz.
- Kaşarımızı rendeliyoruz.
- Sosumuz için malzemelerimizi bir tavaya alıp tereyağını eritiyoruz.
- Daha sonra yufkalarımızı 8 parça olacak şekilde üçgen dilimler halinde kesiyoruz.
- Kestiğimiz yufkalara sosumuzdan iki kaşık alıp yufkanın her yerine gelecek şekilde yayıyoruz.
- Üzerine iç malzemelerimizi ekleyip sigara böreği sarar gibi sarıp, önce yumurta karışımına daha sonra ise galeta ununa buluyoruz.
- Bu işlemi yufkalarımız bitene kadar tekrarlıyoruz.
- Hazırlanan böreklerimizi ister yağda ister fırında kızartıyoruz.
- Ben bu tarifimi fırında yaptım.
- İçerisinde de yağ olduğu için fazla yağlı olsun istemedim yağladığım yada yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine böreklerimi alarak önceden 200° de ısıtmış olduğum fırınımda 25- 30 dkk kontrollü bir şekilde kızarttım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. sevgiyle kalın