Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sucuklu Salamlı Paçanga Böreği

Ollleybe

Member
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
139
[h=2]Sucuklu Salamlı Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • Arzuya göre sucuk (ben çeyrek kangal kullandım)
  • Arzuya göre salam
  • 1 bardak kasar
  • 1 tane tatlı yeşil sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet hazır yufka
Sosu için. :

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı süt (süt kalmamıştı tereyağ ve sıvı yağ karışımı kullandım)
Dışını bulamak için:

  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet büyük boy yumurta varsa 2 yada 3 kaşık süt
[h=2]Sucuklu Salamlı Paçanga Böreği Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Öncelikle malzemelerimizi ince ay şeklinde dilimliyoruz.
  2. Kaşarımızı rendeliyoruz.
  3. Sosumuz için malzemelerimizi bir tavaya alıp tereyağını eritiyoruz.
  4. Daha sonra yufkalarımızı 8 parça olacak şekilde üçgen dilimler halinde kesiyoruz.
  5. Kestiğimiz yufkalara sosumuzdan iki kaşık alıp yufkanın her yerine gelecek şekilde yayıyoruz.
  6. Üzerine iç malzemelerimizi ekleyip sigara böreği sarar gibi sarıp, önce yumurta karışımına daha sonra ise galeta ununa buluyoruz.
  7. Bu işlemi yufkalarımız bitene kadar tekrarlıyoruz.
  8. Hazırlanan böreklerimizi ister yağda ister fırında kızartıyoruz.
  9. Ben bu tarifimi fırında yaptım.
  10. İçerisinde de yağ olduğu için fazla yağlı olsun istemedim yağladığım yada yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine böreklerimi alarak önceden 200° de ısıtmış olduğum fırınımda 25- 30 dkk kontrollü bir şekilde kızarttım.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. sevgiyle kalın