[h=2]Simit Poğça (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1. 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3-4yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya (11 gr)
- Bir tutam tuz
- 1 su bardağı su
- 100 gr tereyağı veya margarin
- Aldığı kadar un
- Peynir
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- Susam
- Mayayı ve 2 yemek kaşığı şekeri ayrı bir kaba alıp üzerine ılık su ekleyelim ve 5-10 dakika bekletelim.
- Başka bir kaba sütü sıvı yağı döküp karıştıralım.
- Biraz un döküp tekrar karıştıralım daha sonra ortayı açıp kabaran mayamızı dökelim biraz daha un ekleyip karıştıralım daha sonra tuzu ekleyip biraz daha karıştıralım.
- İki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip iki dakika daha yoğuralım daha sonra 50gr oda sıcaklığında olan tereyağı veya margarin ekleyip 5-10 dakika yoğuralım.
- Yaklaşık 45 dakika dinlendirelim.
- Dinlendirdikten sonra ceviz den büyük parçalara ayıralım.
- Yuvarladığımız yumakların üstüne çay kaşığından biraz küçük tereyağı veya margarin koyalım.
- Üzerine bez örtüp 10 dakika dinlendirelim.
- Elimizle yuvarlak bir şekilde açalım ve yanlarından katlayalım içine peynirimizden bir miktar koyup alt ve üst kısımlarından katlayalım.
- Pekmezi ve suyu bir kapta karıştıralım ve hamurun üst kısmını bu suya batıralım daha sonra susama batıralım.
- Bütün hamurlarımızı aynı şekilde yapıp tepsiye alalım ve 10 dakika tepsi mayası yapıp 180 derecede konturollü pişirelim.