Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Simit Poğça

Ollleybe

Member
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
139
[h=2]Simit Poğça (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 1. 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3-4yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya (11 gr)
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı su
  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • Aldığı kadar un
İçi için;

  • Peynir
Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • Susam
[h=2]Simit Poğça (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Mayayı ve 2 yemek kaşığı şekeri ayrı bir kaba alıp üzerine ılık su ekleyelim ve 5-10 dakika bekletelim.
  2. Başka bir kaba sütü sıvı yağı döküp karıştıralım.
  3. Biraz un döküp tekrar karıştıralım daha sonra ortayı açıp kabaran mayamızı dökelim biraz daha un ekleyip karıştıralım daha sonra tuzu ekleyip biraz daha karıştıralım.
  4. İki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip iki dakika daha yoğuralım daha sonra 50gr oda sıcaklığında olan tereyağı veya margarin ekleyip 5-10 dakika yoğuralım.
  5. Yaklaşık 45 dakika dinlendirelim.
  6. Dinlendirdikten sonra ceviz den büyük parçalara ayıralım.
  7. Yuvarladığımız yumakların üstüne çay kaşığından biraz küçük tereyağı veya margarin koyalım.
  8. Üzerine bez örtüp 10 dakika dinlendirelim.
  9. Elimizle yuvarlak bir şekilde açalım ve yanlarından katlayalım içine peynirimizden bir miktar koyup alt ve üst kısımlarından katlayalım.
  10. Pekmezi ve suyu bir kapta karıştıralım ve hamurun üst kısmını bu suya batıralım daha sonra susama batıralım.
  11. Bütün hamurlarımızı aynı şekilde yapıp tepsiye alalım ve 10 dakika tepsi mayası yapıp 180 derecede konturollü pişirelim.