- 2 adet domates (Rendelenmiş)
- 1 diş sarımsak (İnce doğranmış)
- 1 demet semizotu
- 1 adet soğan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 15-20 adet yeşil erik (Doğranmış)
- 1 yemek kaşığı pirinc
- Tuz, kırmızı toz biber
[h=3]Semizotlu yeşil erik yemeği Nasıl Yapılır[/h] Bolca tuketilebilen ve kalorisi cok az olan bu meyve, zayıflama diyetlerinde yaz aylarının vazgecilmezidir. Sağlıklı beslenme eşliğinde gunde bir avuc yeşil erik yiyerek sarkmaların ustesinden gelebilirsiniz.
- Soğanı cok ince doğrayıp zeytinyağının yarısı ile birlikte yumuşayana kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve sarımsakları ekleyip 5 dakika daha kavurun.
- Cicek cicek ayırdığınız semizotlarını, irice doğradığınız erikleri ve pirinci ekleyin. En son tuzunu ve baharatını ilave edin. Once yuksek ateşte 3-4 dakika kaynatın, daha sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın. 15 dakika pişirip ocaktan alın, servis etmeden once kalan zeytinyağını uzerine gezdirerek dokun.
Zeytinyağlı semizotu tarifi icin tıklayın