Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Semizotlu yeşil erik yemeği

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 2 adet domates (Rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (İnce doğranmış)
  • 1 demet semizotu
  • 1 adet soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 15-20 adet yeşil erik (Doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı pirinc
  • Tuz, kırmızı toz biber
[h=3]Semizotlu yeşil erik yemeği Nasıl Yapılır[/h] Bolca tuketilebilen ve kalorisi cok az olan bu meyve, zayıflama diyetlerinde yaz aylarının vazgecilmezidir. Sağlıklı beslenme eşliğinde gunde bir avuc yeşil erik yiyerek sarkmaların ustesinden gelebilirsiniz.

  • Soğanı cok ince doğrayıp zeytinyağının yarısı ile birlikte yumuşayana kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve sarımsakları ekleyip 5 dakika daha kavurun.
  • Cicek cicek ayırdığınız semizotlarını, irice doğradığınız erikleri ve pirinci ekleyin. En son tuzunu ve baharatını ilave edin. Once yuksek ateşte 3-4 dakika kaynatın, daha sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın. 15 dakika pişirip ocaktan alın, servis etmeden once kalan zeytinyağını uzerine gezdirerek dokun.

    Zeytinyağlı semizotu tarifi icin tıklayın