Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sebzeli Tavuk Haşlama

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 1 tavuk goğsu
  • 7 orta boy patates
  • 8 kucuk boy soğan
  • 2 buyuk boy havuc
  • 10 ceri domates
  • 2 yeşil biber
  • 2 kırmızı kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
[h=2]Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Tavuk goğsunu yıkayıp tencereye alarak uzerini bir parmak gececek kadar su ekleyip pişiriyoruz. (Ben bu işlemi duduklu tencerede 15 dakikada yaptım. )
  2. Pişen eti cıkarıp soğuttuktan sonra buyuk parcalara didikliyoruz.
  3. Sebzeleri yıkayıp domates ve soğan haric buyuk parcalara boluyoruz.
  4. Sebzeleri haşladığımız tavuğun suyuna ekleyerek tavuğu da yerleştirip baharatını serperek pişiriyoruz. (Bu işlemi de duduklu tencerede 15 dakikada yaptım. )
  5. Pişen yemeği sıcak servis ediyoruz.
Kısa surede pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz ve icinde yağ salca olmadığı icin diyette de yapabileceğiniz hafif ancak lezzetli bol vitaminli bir yemek.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺