Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Salcalı karnabahar

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 1 adet kucuk boy karnabahar (500 g kadar)
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salcası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet buyuk boy soğan
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz, karabiber

  • Tereyağı ile sıvı yağı tencereye alın. Tereyağı eriyince ince kıyılmış soğanı kavurmaya başlayın. Soğanları kavururken yarım cay bardağı sıcak su ekleyin.
  • Soğanlar iyice yumuşayınca biber salcasını ilave edin. Biraz daha kavurun.
  • Karnabaharları mandalina buyukluğunde obeklere ayırdıktan sonra tencerenin icine atın. Defne yaprağını, tuzu ve karabiberi de ekleyin. Karnabaharların yarısına gelecek şekilde sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 20 dakika pişirin.
  • Suzme yoğurdunuz cok katı ise kontrollu olarak soğuk su ekleyerek inceltin. Dilerseniz ince kıyılmış kişnişi veya dereotunu ekleyip karıştırın. Sosunuz hazırdır.
  • Karnabaharı servis tabağına alırken icindeki defne yaprağını ayıklayıp atın. Karnabaharların uzerine kişnişli sosunu dokun. Sıcak servis yapın.