[h=2]Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta( birinin sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yaklaşık 6 su bardağı un
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- Domates
- Biber
- Sucuk
- Kaşar peyniri
- Zeytin
- İlk olarak süt ve su ılık olması için ısıtılır.
- Bir kaba ılık 1 er bardak süt ve su alınır.
- Üzerine 1 paket yaş maya ve 1 kaşık şeker eklenir.
- 2, 3 dk mayanın aktifleşmesi beklenir.
- Üzerine 1 su bardağı sıvı yağ ve 2 yumurta eklenir. ( 1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılır. )
- Yaklaşık 6 su bardağı un yavaş yavaş ilave edilir.
- Hamur üzeri temiz bir bezle kapatılarak 45 dk mayalanmaya bırakılır.
- Bu sırada üzeri için istediğimiz malzemeler doğranarak bir tabakta karıştırılır.
- 45 dk bitince humura yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt serili tepsiye alınır ve üzeri tekrar örtülerek 10 dk daha beklenir.
- Kabaran hamurun ortasında boşluk açılarak hazırlanan malzeme konur.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Nefis pizza poğaçalarımız servise hazır.
Afiyet olsun