Magazin Editor
Magazin Habercisi
[h=3]Pırasa corbası tarifi icin malzemeler[/h]
Pırasa corbasının bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir. K vitamini bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Başlangıc menulerini renklendirmek icin corba tarifleri mi arıyorsunuz? Soğuk algınlığına karşı doğal bir antibiyotik olan soğan corbası tarifine goz atabilirsiniz.
- 500 gr pırasa
- 2 havuc
- 1 patates
- 1 soğan
- 2 corba kaşığı kırmızı mercimek
- 5 su bardağı su
- 3 su bardağı et suyu
- 1 corba kaşığı tereyağı
- 2 corba kaşığı un
- 1 su bardağı sut
- 1 yumurta
- Yarım cay kaşığı karabiber
- Tuz
- Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın. 2-3 santim genişliğinde doğrayın. Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkac kez yıkayın ve iyice suzun.
- Hazırladığınız pırasaları bir tencereye alın. Havucları temizleyip iri iri rendeleyin. Patates ve soğanın kabuğunu soyup iri iri rendeleyin.
- Sebzeleri bir tencereye alıp 5 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ateşten alıp blenderle ezin. 3 bardak et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
- Un, sut, tuz ve karabiberi karıştırın. Yumurtayı ekleyip cırpın. Corbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın ve tereyağını eritip uzerine gezdirin.
- Pırasa corbasını, yanına cok yakışan fırında mucver ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
- Kullanacağınız pırasaların, kalık kabuklu olmamasına ozen gosterin.
- Corbanın icerisine bir tutam toz şeker ekleyin. Bu sayede tadını dengeleyebilirsiniz.
- Corbayı hazırlarken et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
- Corbanın kıvamı cok sıvı olursa, koyulaştırmak icin azar azar un ilave edin.
- Tortuları gidermek icin, terbiyesini eklemeden once bir kez mikserden gecirin.
Pırasa corbasının bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir. K vitamini bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Başlangıc menulerini renklendirmek icin corba tarifleri mi arıyorsunuz? Soğuk algınlığına karşı doğal bir antibiyotik olan soğan corbası tarifine goz atabilirsiniz.