Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pazılı dana gulaş

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 700-800 g dana gulaş
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet orta boy soğan (Kup doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet orta boy havuc (Kup doğranmış)
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı domates konservesi (Tercihen ev yapımı)
  • 1 adet defne yaprağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 cay kaşığı kimyon
  • 3 yaprak pazı
    Sumaklı su icin;
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı bal

  • Oncelikle sumaklı suyu hazırlayın. Bunun icin suyu kaynatın. Su kaynayınca icine bal ile sumağı ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın, 10 dakika demlendirip suyunu suzun. Sumak suyunuz hazırdır.
  • Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın. Tereyağı eriyince kup doğradığınız soğanları ekleyin. Surekli karıştırarak 5 dakika boyunca kavurun. Sumaklı suyu, sirkeyi ve tuzu ekleyin. Birkac dakika daha kavurduktan sonra etleri ilave edin. Etlerin rengi değişince hemen ardından kimyonu, kabuğunu soyduğunuz sarımsakları ve defne yaprağını ekleyin. 3 Birkac dakika daha kavurduktan sonra salcayı, havucları, onceden hazırladığınız 2 su bardağı sumak suyunu ve domates konservesini ekleyin.
  • Tum malzemeyi karıştırdıktan sonra yuksek ateşte 5 dakika pişirin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 1 saat boyunca etleri pişirin.
  • Ocaktan almaya 15 dakika kala ince kıyılmış pazı yapraklarını ilave edin. Pişirdikten sonra ocaktan alın. Servis etmeden once icindeki sarımsakları ve defne yaprağını ayırıp atın. Sıcak servis yapın.