[h=2]Pastane Tuzlusu Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 250 gr oda tereyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2, 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un yaklaşık 3 su bardağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı kakao
- Susam ,çörek otu
- Tereyağı sirke şeker mahlep kabartma tozu sıvı yağ ve tuzu hamuru yoğuracağımız kaba ekleyip iyice karıştıralım.
- En son unu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle uzun şekil verip bir bıçakla kare şekilde keselim ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
- Kurabiyelerin üzerlerlerine sürmek için yumurta sarısını ve kakaoyu iyice karıştıralım ve kurabiyelerin üzerine sürelim.
- Çörek otu ve susam serpip 180 önceden ısıtılmış fırında pişirelim.