Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Parmesanlı Bahar Kurabiye

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]Parmesanlı Bahar Kurabiye Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 1 bardak + 1/4 (ceyrek) bardak un
  • 1 bardak rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 cay kaşığı tuz
  • Yarım cay kaşığı karabiber
  • 115 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • Yenilebilir cicek ya da yapraklar (nane, adacayı, erik ciceği, biberiye)
[h=2]Parmesanlı Bahar Kurabiye Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Yenilebilir ciceklerin dışındaki tum malzemeleri hamur kabın kenarlarına yapışana kadar blenderdan gecirin.
  2. Fırını 180 C ayarlayın.
  3. Hamuru elinizle toparlayıp iki yağlı kağıdın arasına alıp oklava ile cok da inceltmeden acın.
  4. Cicekleri ya da yaprakları hamurun uzerine ayrı yerlere yerleştirin.
  5. Uzerine tekrar yağlı kağıdı koyup hafifce oklava ile gecip istediğiniz bir kalıpla kesin.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin.Fırına verin.