[h=2]Nefis Fasulye Turşusu(Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler[/h]Yarım kg lık kavanoz için;
Uzun zamandır yoktum buralarda, Şükür döndüm. Size çok nefis turşu tarifim var, şimdi tarife geçelim.
- 600-750 gr taze fasulye (İşlenmemiş, tazecik Fasulye)
- Yarım çay bardağı sirke
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı kaya tuzu
- 2-3 adet limon tuzu
- Kavanoz dolacak kadar kaynar su
- Fasulyeyi şoklamak için kaynar ve soğuk su
Uzun zamandır yoktum buralarda, Şükür döndüm. Size çok nefis turşu tarifim var, şimdi tarife geçelim.
- Öncelikle bu tarifim 500-600 gr’lık (yarım kg’lık yani) kavanoz için.
- Fasulyemizin uç kısımlarını kesip güzelce yıkayalım.
- Uygun bir tencere içinde üzerini geçecek kadar su koyup kaynatalım. Kaynayan suya fasulyeyi atıp rengi değişene kadar tutalım.
- Ayrı bir kabın içini soğuk suyla dolduralım, rengi değişen hafif yumuşayan fasulyemizi hemen kevgirle alıp soğuk suyun içine atalım. (Şoklayalım)
- Suyunu süzüp kenara alalım.
- Temiz kavanozun dibine doğramış olduğumuz sarımsaklardan 2-3 adet atalım ve fasulyelerimizi dik olacak şekilde sırayla dizip yerleştirelim.(Resimdeki gibi)
- Tamamen dolunca üzerine kalan sarımsakları, kaya tuzu, limon tuzu ve sirkesini ekleyelim. Kapağını sıcak suyla sterilize edip sıkıca kapatalım.
- Bir gün dışarıda kapağı aşağıya gelecek şekilde bekletip ertesi gün buzdolabına alabilirsiniz. Hımm Nefiss Olduu
Deneyenlere Afiyet şifa olsun.