- 300 g bakla (Haşlanmış)
- 4-5 dal dereotu (İnce kıyılmış)
- 2-3 sap taze soğan (İnce doğranmış)
- 1/2 cay bardağı zeytinyağı
- 1/2 limonun suyu
- 4-5 sap kuşkonmaz
- Mikro filizler
Sosu icin
- 10 dal nane
- 5 yemek kaşığı nar ekşisi
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
[h=3]Nar ekşili nane soslu kuşkonmaz ile bakla puresi Nasıl Yapılır[/h] Nar ekşili nane soslu kuşkonmaz ile bakla puresi malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.
- Haşlanmış baklayı blender’da, dereotu ve taze soğan ile iyice ezin. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırıp karıştırın.
- Kuşkonmazların govde kısımlarını ayıklayıp yıkayın. Kaynar tuzlu suya 5 dakika kadar atın ve hemen cıkarıp soğuk suya atın. Suzgece alıp fazla suyunu suzdurun.
- Sosu icin tum malzemeleri rondoya atın. Nane iyice ezilene kadar karıştırın, sonra ince tel suzgecten suzun.
- Servis tabağına sırasıyla once bakla puresini, sonra kuşkonmazları koyun. Uzerine sos gezdirerek lezzetlendirin ve hemen servis yapın.
Pratik ekmek uzeri patatesli bakla puresi tarifi icin tıklayın.