Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Nar ekşili nane soslu kuşkonmaz ile bakla puresi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
  • 300 g bakla (Haşlanmış)
  • 4-5 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 2-3 sap taze soğan (İnce doğranmış)
  • 1/2 cay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 limonun suyu
  • 4-5 sap kuşkonmaz
  • Mikro filizler
Sosu icin

  • 10 dal nane
  • 5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
[h=3]Nar ekşili nane soslu kuşkonmaz ile bakla puresi Nasıl Yapılır[/h] Nar ekşili nane soslu kuşkonmaz ile bakla puresi malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.

  • Haşlanmış baklayı blender’da, dereotu ve taze soğan ile iyice ezin. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırıp karıştırın.
  • Kuşkonmazların govde kısımlarını ayıklayıp yıkayın. Kaynar tuzlu suya 5 dakika kadar atın ve hemen cıkarıp soğuk suya atın. Suzgece alıp fazla suyunu suzdurun.
  • Sosu icin tum malzemeleri rondoya atın. Nane iyice ezilene kadar karıştırın, sonra ince tel suzgecten suzun.
  • Servis tabağına sırasıyla once bakla puresini, sonra kuşkonmazları koyun. Uzerine sos gezdirerek lezzetlendirin ve hemen servis yapın.

    Pratik ekmek uzeri patatesli bakla puresi tarifi icin tıklayın.