Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Milfoylu Kolay Borek

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]Milfoylu Kolay Borek Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 6 yaprak (İkili) milfoy
  • 3 adet yufka
  • 200 gr kıyma
  • 2 buyuk patates (Haşlanmış)
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 corba kaşığı salca
  • 1/2 (yarım) cay bardağı zeytin yağı
  • Bir tutam maydanoz
  • Karabiber
  • Acı pul biber
  • Tuz
Sosu icin;

  • 2 yumurta (1 inin sarısı uzeri icin kenara ayrılır)
  • 1 cay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 corba kaşığı un
[h=2]Milfoylu Kolay Borek Tarifi Yapılışı[/h]
  1. İlk olarak ic malzemesi hazırlanır.
  2. Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavrulur. Kıyma eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  3. En son salca ilÂve edilir ve bir iki dakika daha kavrulur.
  4. Ayrı bir kaba haşlanmış patatesler rendelenir.
  5. Uzerine kıymalı harc dokulur. İnce ince doğranmış maydanoz ve baharatlar da ilÂve edilir ve harmanlanır.
  6. Sos icin de belirtilen malzemeler buyuk bir kÂseye alınır ve cırpılıp hazır edilir.
  7. Diğer tarafta yağlanmış fırın tepsisinin tabanına merdane ile biraz acılıp buyutulen milfoylerden 3 tanesi yan yana dizilir.
  8. Uzerine 1, 5 yufka yerleştirilir. Her bir yufka katının arasına sostan bolca surulur.
  9. Yufkanın yarısını kullandığımız icin ortasına hazırladığımız kıyma ve patatesli harc yayılır.
  10. Daha sonra kalan yufkalar yine aralarına sos surulerek (2-3 kaşık kadarını boreğin en ustu icin alıkoyun) tepsiye dizilir.
  11. En uste kalan 3 milfoy yaprağı yine merdane ile biraz acılıp buyutuldukten sonra koyulur.
  12. Yumurtanın biraz akışkan olması icin ayırdığımız sosun icerisine kenara koyduğumuz yumurta sarısı eklenir ve karıştırılır.
  13. Bu sos da boreğimizin uzerine dokulur ve yayılır.
  14. En son borek dilimlenir ve onceden ısıtılmış fırında 200 derecede uzeri kızarana kadar pişirilir.