Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Milfoylu Kolay Borek Tarifi İcin Malzemeler[/h]
[h=2]Milfoylu Kolay Borek Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 6 yaprak (İkili) milfoy
- 3 adet yufka
- 200 gr kıyma
- 2 buyuk patates (Haşlanmış)
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 corba kaşığı salca
- 1/2 (yarım) cay bardağı zeytin yağı
- Bir tutam maydanoz
- Karabiber
- Acı pul biber
- Tuz
- 2 yumurta (1 inin sarısı uzeri icin kenara ayrılır)
- 1 cay bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 2 corba kaşığı un
- İlk olarak ic malzemesi hazırlanır.
- Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavrulur. Kıyma eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
- En son salca ilÂve edilir ve bir iki dakika daha kavrulur.
- Ayrı bir kaba haşlanmış patatesler rendelenir.
- Uzerine kıymalı harc dokulur. İnce ince doğranmış maydanoz ve baharatlar da ilÂve edilir ve harmanlanır.
- Sos icin de belirtilen malzemeler buyuk bir kÂseye alınır ve cırpılıp hazır edilir.
- Diğer tarafta yağlanmış fırın tepsisinin tabanına merdane ile biraz acılıp buyutulen milfoylerden 3 tanesi yan yana dizilir.
- Uzerine 1, 5 yufka yerleştirilir. Her bir yufka katının arasına sostan bolca surulur.
- Yufkanın yarısını kullandığımız icin ortasına hazırladığımız kıyma ve patatesli harc yayılır.
- Daha sonra kalan yufkalar yine aralarına sos surulerek (2-3 kaşık kadarını boreğin en ustu icin alıkoyun) tepsiye dizilir.
- En uste kalan 3 milfoy yaprağı yine merdane ile biraz acılıp buyutuldukten sonra koyulur.
- Yumurtanın biraz akışkan olması icin ayırdığımız sosun icerisine kenara koyduğumuz yumurta sarısı eklenir ve karıştırılır.
- Bu sos da boreğimizin uzerine dokulur ve yayılır.
- En son borek dilimlenir ve onceden ısıtılmış fırında 200 derecede uzeri kızarana kadar pişirilir.