[h=2]Lokum Tadında İrmik Topları Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 pk vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Hindistan cevizi
- Dekor çikolata sos
- Ahududu ve çikolatalı olandan kullandım
- Öncelikle sütümüzü tencereye alıyoruz.
- Üzerine irmiği, şekeri, yumurta sarısını ilave ediyoruz.
- Karıştırarak koyulaşmasını bekliyoruz.
- Koyulaşmaya başlayan karışımımıza margarinimizi ilave edip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Üzerine vanilyamızı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Ilıması için bir kenara alıyoruz.
- Daha kolay şekil alması için oda sıcaklığına gelince ağzını kapatıp dolapta veya soğuk bir ortamda 2 saat kadar bekletin daha kolay şekil verebilmek için
- Muhallebiyi dolaptan çıkardıktan sonra elimizi hafif ıslatıp cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz.
- Ortalarına parmağınızla bir çukur oluşturup dekor çikolata sos veya kahvaltılık sürülen bilen çikolata sıkma torbasına koyup ortaklarını dolduralım.
- Fındık fıstık da koyabilirsiniz
- Dolapta biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz
- Dolapta 2-3 gün boyunca üzeri kapalı bir şekilde muhafaza edebilirsiniz
Şimdiden Afiyet olsun