Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lekeleri Makyaj İle Kapatma Onerileri

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Cildinizdeki lekeleri makyaj hileleriyle kapatabilirsiniz. Kırmızı lekeleri yeşil, sarı lekeleri mor kalemle kapatın. Doğum lekelerine ise beyaz kalem surun. Elbette fondoteninizi kullanmayı unutmayın. Lekeleri makyaj ile kapatma onerilerini Kadinay.Net sizler icin araştırdı.
[h=2]Lekeleri Makyaj İle Kapatma Onerileri..[/h] Kadınların guzelliğini golgeleyen cilt lekelerini silmede; dermatoloji doktorunun onerdiği medikal tedavinin yanı sıra makyaj hilelerinden de yararlanabilirsiniz! Yeşil renkte kapatıcı kalemle yuzunuzdeki kızarık bolgeleri, mor kalemle sarı lekeleri, pembe kalemle de doğum lekelerini gizleyebilirsiniz. Tabii fondoteni eklemeyi unutmadan!
[h=3]Medical Park Goztepe Hastane Kompleksi Dermatoloji Uzmanı Dr. Can Cengiz ; kadınların guzelliğini golgeleyen cilt lekeleriyle ilgili şu bilgileri verdi:[/h] • Dermatoloji bolumune muayeneye gelen hastaların ucte biri, cildinde hiperpigmentasyon (cildin belirli kısmının diğer bolgeden daha koyu olması) şikayetiyle gelir. Gorunuş olarak rahatsız edici ve inatcı nitelikte olan bu lekeler, hastaların hayatını olumsuz etkiler. Ancak derinin biyolojisi ve hiperpigmentasyon nedenleri bilindiğinde neredeyse herkesi mutlu etmek mumkun olmaktadır.
• Leke, cildimize renk kazandıran melanin hucrelerinin fazla calışmasından kaynaklanan bir sorundur. Oncelikle soylenmesi gereken, deriye rengini veren melaninin miktarı, kalitesi ve dağılımıdır. Deriye rengini veren melanin; derinin basal tabakasında bulunan melanosit hucrelerin icinde bulunan melanosomlar (pigment uretici makineler) tarafından uretilir.
[h=3]Leke İcin Neden Cok![/h] • Cilt lekelerine neden olan melanin hucrelerinin fazla calışması sorununa bircok faktor zemin hazırlayabilir. Kullanılan ilaclar, sistemik hastalıklar, yanlış kozmetikler, genetik nedenler, yoğun guneşe maruz kalınması, hormonlar, bazı enfeksiyon hastalıkları ve dermatolojik hastalıklar lekeye neden olabilecek başlıca sebeplerdir.
• Dermatoloğa en sık gelen lekelenmeler şunlardır: 1- Melazma (gebelik lekesi), 2-Solar lentigo (guneş lekesi), 3- Postinflamatuar hiperpigmentasyon, 4- Goz altı koyuluk (morluk).
[h=3]Lekeleri Makyajla Kapatma Tuyoları[/h] • Cilt lekelerinde; tıbbi tedavilere ve piyasadaki bulunan urunlere gecmeden once, tedavilerden sonuc alınana kadar homojen ve puruzsuz bir cilt gorunum isteyenler bazı makyaj hilelerine başvurabilir! Lekeleri makyajla kapatmak icin bir sonraki kozmetik alışverişinizde şu oneriler size faydalı olabilir:
• Yeşil renkte kapatıcı kalemler: Yuzunuzdeki kızarık bolgeleri daha az belirgin hale getiren renktir.
• Mor, eflatun (ve tonları ) renkte kapatıcılar: Mor ve tonları, yuzdeki sarı renkte lekelenmeleri kapatır.
• Beyaz, sarı ve tonları ile pembe ve tonları kapatıcılar: Melazma ve kahverengi lekelenmeleri kapatmak icin kullanılır.
• İlk once yukarda belirlenen kapatıcı (concealer) uygulandıktan sonra, bunun uzerine normal renginize uygun kapatıcıyı (fondoten veya pudranız) kullanmalısınız.
• Dermatoloğunuz tarafından verilen medikal tedavi, en onemli ve zorunlu yontemlerdir. Ancak bu tedaviyle birlikte cilt bakımınızda kullanacağınız bu tip urunler, ozellikle lekeye meyilli ciltler icin kurtarıcı olacaktır!
[h=3]Doğum Lekelerine Ozel Karışım[/h] • Melazma yani gebelik lekesi; yuz bolgesinde genellikle ust dudak, burun ustu, yanaklar, alında ve daha nadir olmak uzere boyunda değişik kahverengi tonlarda lekelenmelerdir. Melazmaya oluşumunda ve de artışında birden cok sebebin rol oynadığı duşunulmektedir:
• Doğum veya gebelik lekesi olarak adlandırılan melazma, doğum kontrol ilacları kullanıldığında da ortaya cıkmakta, bu da bize ostrojen ile bağlantısını gostermektedir. Menopoz sonrası renginde hafifleme olabiliyor.
• Guneşin UV ışınları, bu lekenin oluşmasının başlıca sebebidir ve şiddetlenmesin de tek sebebi UV ışınıdır. Epilepside kullanılan ilaclar ve hormon salgılanmasına neden olduğu icin stres de var olan melazmayı artırabilir.
[h=3]Wood Işığına Bakın![/h] • Melazma lekesinin derecesi, dermatolog tarafından yapılan Wood ışığı muayenesinde anlaşılır ve ne kadar acılacağı bu muayenede belirlenir.
• Melazmanın tedavisinde; gunluk bakımın yanı sıra dermatolog size ozel tıbbi ilac ve/veya karışım ve durumunuza bağlı olarak peeling (glycolic,salisilik asit,TCA veya kombine) onerebilir. Bununla beraber eğer uygun gorurse lazer de onerebilir.
[h=3]Guneş Lekeleriniz Varsa...[/h] • Guneş lekeleri; genellikle 1 cm capında yuvarlak kahverengi lekeler olarak hem yuzde hem el sırtında gorulur. Tek oluşma sebebi guneştir! Genellikle 50 yaş ve uzeri beliren bu lekeler; yanlış adıyla bilinen ‘yaşlılık lekeleri’ değildir. Guneşten korunmuş bir ciltte bu lekeler hicbir yaşta oluşmaz!
• Solar lentigolar daha fazla epidermal olduklarından, tedavide mikrodermabrazyon, cryotherapy (dondurma işlemi) ve uygun lazer turu kullanılabilir.
• Solar lentigonun tek sebebi guneş olduğundan, bu tur lekesi olan tum hastaların mutlaka ben muayenesi yapılması gerekir. Bu muayene, diğer sadece guneşe bağlı deri kanserlerinin erken teşhis ve tedavisi icin onemlidir.
[h=3]Cilt Lekelerinizin Nedeni Ağdalar Olabilir[/h] • Cilt lekelerinden Postinflamatuar Pigmentasyon (PİH); deride bir bocek ısırığı, bir kesi, egzama, alerji, kıl donmesi ve ağda sonrası gibi derinin iyileşirken bıraktığı kahverengi leke olarak kalan izdir.
• Burada en onemli tedavi; bu tur lekelenmelerin oluşmasını engellemektir. Orneğin; ağda (ozellikle sir ağda), uygun olmayan cilt bakımları, kullanılan yanlış cilt urunleri vs. sizde bu tur istenmeyen lekeler yapıyorsa, bunları yapmamak en uygun koruyucu onlem olur.
• Tedavide dermatatoloji doktoru hydroquinıne, retinoid,azeleic acid vs. onerebilir. Tum lekelenmeler icin gecerli guneş koruyucularını da hayatınızdan hic eksik etmemeniz gerekmektedir.
[h=3]Goz Altlarına K Vitaminli Krem[/h] • Goz altında beliren lekelenmelerin (koyuluk ve morluk) genellikle iki tipi vardır. Birincisi genetik sayılır ve goz altındaki kan dolaşımın daha yavaş olmasına bağlıdır. Bu genetik yatkınlık daha sık Latin Amerikalı ve Akdeniz ulkelerinde bulunur. Yavaş kan dolaşımı, goz derisinin hemosiderin (demir taşıyan bir pigment) birikimine sebep olur.
• Diğer bir neden de daha koyu cilt tiplerinin ozellikle goz altlarında daha cok melanin oluşturmalarıdır. Uykusuzluk onemli bir nedendir; odem yarattığı ve dolaşımı daha da azalttığı icin goz altı lekelerini arttırır.
[h=3]Esmerler Sunger Gibi![/h] • Goz altı lekelerinden korunmada en onemli silah; guneş koruyuculardır! Yaz ve kış kullanılmalıdır. Goz altı lekeleri, en zor tedavi olabilecek lekelenmelerdendir. Artmaması icin guneş koruyucu ve gozluk en onemli etkendir.
• ‘Koyu tenliyim guneşten korunmama gerek yok’ inanışı buyuk bir yanılgıdır! Tam tersine; daha koyu tenliler guneşi sunger gibi cekerek, zaten koyu olan deri bolgelerini koruma amacıyla daha da koyulaştırır.
• Piyasada mevcut K-vitaminli kremlere dermatoloğunuz uygun gorurse retinol eklenebilir. Bu lekelenmelerde, aşırı peeling ve lazer tedavilerinin fazla yeri yoktur.
Etiket Makyaj makyaj sırları cilt lekeleri icin makyaj onerileri makyaj onerisi Lekeleri Makyaj İle Kapatma Onerileri Cilt Lekeleri İcin Makyaj Sırları Cilt Lekeleri Nasıl Kapatılır Makyaj nasıl yapılır