Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Koy Corbası Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Merhaba Buğun Koy Corbası Tarifi veriyoruz. Her tarifte olduğu gibi daha lezzetli olması icin bazı ip ucları var. Verdiğimiz puf noktalarına dikkat ederek pişirirseniz daha lezzetli bir corbaya ulaşırsınız. Corbanın icine kullanacağınız mercimeğin tarifi yapmadan yaklaşık 10-20 dakika suda bekletirseniz mercimeğin daha cabuk haşlanmasına neden olacaktır. Mercimeği beklettiğiniz suyu dokmenizi oneririz. Corbanın icine tereyağ yerine zeytinyağda kullanabilirsiniz, eğer elinizin altında ev eriştesi yoksa hazır olanlardan da kullanabilirsiniz. Yine farklı olarak, biz malzeme listemizde nane ve pul biber yazdık, dilerseniz kimyon da kullanabilirsiniz. Mercimeği haşladığımız suyu dokmeyelim, corba yapımında kullanacağız. Soğuk gunlerin sifa iceceği Koy Corbası Tarifinin hazırlanışına gecebiliriz. Afiyet, şifa olsun..
[h=2]Koy Corbası Malzemeleri[/h] 1 cay bardağı, yeşil mercimek
1 su bardağı, ev eriştesi
2 yemek kaşığı, tereyağ
1 tane soğan
1 yemek kaşığı, salca
Yeteri kadar, su
Tuz, kuru nane ve pul biber

[h=2]Koy Corbası Tarifi[/h] Tencereyi ocağın uzerine alalım, ocağın altını yakalım tereyağını tencereye ilave edelim. Tereyağ hafif eriyince icine yemeklik doğradığımız kuru soğanı ilave edelim ve sotelemeye başlayalım. Kavrulan soğanlarıza salcamızı ekleyelim biraz da soğanla birlikte salcayı kavuralım. Uzerine haşlanmış mercimeğin suyunu ilave edelim kaynatalım. Kaynadıktan sonra uzerine haşlanmış olan mercimekleri ilave edelim 1 su bardağı erişteyide ilave edelim tuzunu ilave edelim. Uzerine son olarak sıcak suyu ekleyelim orta ateşte 20 dakika pişmeye bırakalım. Suyunu ara sıra kontrol etmenizde fayda var, eğer azalma olursa sıcak su eklemelisiniz. Corbanız piştikten sonra kaselere doldurup uzerine kuru nana ve pul biber serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..