[h=2]Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1 paket hazır yufka
- 500 gram kıyma
- 3 adet ortaboy kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- Sıvı yağ, pul biber, karabiber, tuz, kekik
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardgı sıvı yağ
- 2 adet yumurta, 1 tanesinin sarısı üzerine
- en son üzerine çörek otu serpiştirin
- Öncelikle sos malzemelerini derince bir kapta karıştıralım.
- Soğanları ince doğrayıp tavamıza alalım.
- Yağını katıp biraz kavuralım.
- Kıymasını katıp karıştıralım birazda kıymayı kavuralım.
- Karabiber, tuz, pul biberini, kekik katıp karıştıralım ocaktan alalım.
- Yağladığımız tepsimize yufkamızın bir tanesini serelim.
- Üzerine sostan biraz dökelim fırçayla sürelim, ikinci yufkayı üzerine serelim onun üzerine sostan yine sürelim kıymanın yarısını döküp düzeltelim.
- Üzerine üçüncü yufkayı serelim sostan dökelim ve kıymanın kalanını döküp düzeltelim, dördüncü yufkayıda üzerine serelim.
- Sostan sürelim ve beşinci ve son yufkayı üzerine serelim.
- Kalan sosun tamamını döküp düzeltelim.
- Zamanınız varsa pişirmeden biraz dinlendirelim.
- Sonra yumurta sarısı sürüp üzerine de çörek otunu serpip 180 derecede kızara na dek pişirelim.
Harika bi börek oldu mutlaka deneyin derim şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.