[h=2]Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1 orta boy lahana
- 5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sirke
- 2 yemek kaşığı kaza tuzu iki çay kaşığı limon tuzu
- Kaynamış su
- Sarımsakları soyup kavanozun altına yerleştirin.
- Üzerine ince ince doğranmış lahanaları ekleyin iyice yerleştirin.
- En son tuz ve limon tuzu nu da üzerine koyup kaynamış suyu üzerlerine dökün ve ters çevirin kapağını iyice kapatın ve bir gün böyle bekletip ertesi gün serin.
- Bir yere üzerine bez örtün. Yeri karanlık olmalı ve bir hafta yada on gün bekleyip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun not: bu ölçü iki litrelik cam kavanoz içindir ölçüleri çoğaltıp azaltabilirsiniz yapacağınız kaba göre