[h=2]Kır Pidesi (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler[/h]Hamuru İçin;
- 4 buçuk su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 1 buçuk su bardağı ılık su
- 5 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pul biber
- İlk önce patateslerimizi haşlıyoruz haşlanan patatesleri eziyoruz geniş bir tavada minik doğranmış soğanları sıvı yağ ile kavurup ezilmiş patatesleri ve baharatları katıp kavuruyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz için öncelikle suyla mayamızı bir kapta iyice eritiyoruz 5 dk beklemeli unumuzun içine tuz atıp karıştırıyoruz sonra sıvı yağ ve suyumuzu ekleyip ele yapışmayan bi yumuşacık bi hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu 10 dk dinlendirip 8 adet beze alıyoruz .
- Elimizle iyice yuvarlayıp daha sonra onları da 5 dk belirtiyoruz ve altına un koyup bi beze koyup üzerinede biraz un serpip merdane yardımıyla uzunlamasına hamuru açıyoruz.
- İç harcımızı koyup yanlarından kapatıyoruz için de hava kalmamasına dikkat ederek hafif hafif bastırıyoruz.
- Uçlarını da kapatıp tepsiye diziyoruz .
- Tepsiyi asla yağlamıyoruz ve yağlı kağıt sermiyoruz fırını en yüksek ayarda önceden ısıtıyoruz derece ne kadar yüksek olursa daha iyi olur benim fırınım 250 dereceydi 15 dk felan sürdü pişmesi.
- Çıkartınca üzerine tereyağ sürüp bi tepsiye diziyoruz üzerine temiz bez örtüp biraz bekletiyoruz.