Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kır Pidesi (Patatesli)

Ollleybe

Member
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
139
[h=2]Kır Pidesi (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler[/h]Hamuru İçin;

  • 4 buçuk su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 buçuk su bardağı ılık su
İç Harcı için;

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber
[h=2]Kır Pidesi (Patatesli) Tarifi Yapılışı[/h]
  1. İlk önce patateslerimizi haşlıyoruz haşlanan patatesleri eziyoruz geniş bir tavada minik doğranmış soğanları sıvı yağ ile kavurup ezilmiş patatesleri ve baharatları katıp kavuruyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  2. Hamurumuz için öncelikle suyla mayamızı bir kapta iyice eritiyoruz 5 dk beklemeli unumuzun içine tuz atıp karıştırıyoruz sonra sıvı yağ ve suyumuzu ekleyip ele yapışmayan bi yumuşacık bi hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzu 10 dk dinlendirip 8 adet beze alıyoruz .
  4. Elimizle iyice yuvarlayıp daha sonra onları da 5 dk belirtiyoruz ve altına un koyup bi beze koyup üzerinede biraz un serpip merdane yardımıyla uzunlamasına hamuru açıyoruz.
  5. İç harcımızı koyup yanlarından kapatıyoruz için de hava kalmamasına dikkat ederek hafif hafif bastırıyoruz.
  6. Uçlarını da kapatıp tepsiye diziyoruz .
  7. Tepsiyi asla yağlamıyoruz ve yağlı kağıt sermiyoruz fırını en yüksek ayarda önceden ısıtıyoruz derece ne kadar yüksek olursa daha iyi olur benim fırınım 250 dereceydi 15 dk felan sürdü pişmesi.
  8. Çıkartınca üzerine tereyağ sürüp bi tepsiye diziyoruz üzerine temiz bez örtüp biraz bekletiyoruz.