Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıbrıs Tatlısı

Ollleybe

Member
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
139
[h=2]Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler[/h]Keki için:

  • 2 yumurta
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 fincan şeker
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik yarısı galeta, yarısı mısır unu
Şerbeti için:

  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Birkaç damla limon
Muhallebisi için:

  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 yumurta
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • Üzerini süslemek için: hindistan cevizi
[h=2]Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı[/h]

  1. Yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. İçine ceviz ve kabartma tozu hariç malzemelerini ilave edip çırpmaya devam edelim.
  3. İçine ceviz ve kabartma tozunu ilave edip 1 dk kadar daha çırpalım.
  4. Kekimiz pişerken şerbetimizi soğuk olarak karıştıralım.
  5. Fırından çıkan sıcak kekimizin üzerine soğuk şerbetimizi dökelim.
  6. Kekimiz 2 saat dinlendikten sonra muhallebimizi hazırlayalım.
  7. 1 litre süte krem şanti hariç malzemelerimizi ilave edip muhallebimizi göz göz olana dek pişirelim.
  8. Muhallebimizi küçük ocakta önce açık ateşte sonra ise kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmek en iyi sonucu almamızı sağlayacak.
  9. Ocaktan aldığımız muhallebimizi bir kaseye döküp içine krem şanti ilave ederek mikserle çırpalım.
  10. Muhallebimizi kekimizin üzerine yayalım.
  11. Üzerine hindistan cevizi serpelim.
  12. Yarım saat kadar dışarıda beklettikten sonra buzdolabına kaldıralım. 2 saat sonra üzerini jelatin ambalajla kaplayıp buzdolabında 1 gece dinlendirelim.
  13. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun