[h=2]Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler[/h]Keki için:
- 2 yumurta
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 fincan şeker
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağından 2 parmak eksik çekilmiş ceviz
- 1 su bardağından 2 parmak eksik yarısı galeta, yarısı mısır unu
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- Birkaç damla limon
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 1 yumurta
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- Üzerini süslemek için: hindistan cevizi
- Yumurta ve şekeri çırpalım.
- İçine ceviz ve kabartma tozu hariç malzemelerini ilave edip çırpmaya devam edelim.
- İçine ceviz ve kabartma tozunu ilave edip 1 dk kadar daha çırpalım.
- Kekimiz pişerken şerbetimizi soğuk olarak karıştıralım.
- Fırından çıkan sıcak kekimizin üzerine soğuk şerbetimizi dökelim.
- Kekimiz 2 saat dinlendikten sonra muhallebimizi hazırlayalım.
- 1 litre süte krem şanti hariç malzemelerimizi ilave edip muhallebimizi göz göz olana dek pişirelim.
- Muhallebimizi küçük ocakta önce açık ateşte sonra ise kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmek en iyi sonucu almamızı sağlayacak.
- Ocaktan aldığımız muhallebimizi bir kaseye döküp içine krem şanti ilave ederek mikserle çırpalım.
- Muhallebimizi kekimizin üzerine yayalım.
- Üzerine hindistan cevizi serpelim.
- Yarım saat kadar dışarıda beklettikten sonra buzdolabına kaldıralım. 2 saat sonra üzerini jelatin ambalajla kaplayıp buzdolabında 1 gece dinlendirelim.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun