Magazin Editor
Magazin Habercisi
[h=3]Kemik Suyu Corbası tarifi icin malzemeler[/h]
[h=3]Kemik Suyu Corbası Nasıl Yapılır[/h]
- 4 - 5 adet biraz etli dana ya da tercihinize bağlı olarak kuzu kemik,
- 8 su bardağı icme suyu.
- 1 adet yumurta
- 1 adet limon
- 1 bucuk yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Tereyağı
- Nane.
[h=3]Kemik Suyu Corbası Nasıl Yapılır[/h]
- Kemik suyu corbası yapılışı zahmetsiz ve kolaydır. Lokantalarda ictiğiniz kemik suyu corbasını evinizde de rahatlıkla yapabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz. Malzemelerinin basit olmasının yanı sıra yapımı da oldukca kolay olan bu lezzetli corbanın yapımı icin oncelikle; biraz etli olan kemikleri guzelce yıkadıktan sonra duduklu tencereye yerleştiriniz.
- Kemikleri normal bir tencerede de kaynatabilirsiniz ama bu kaynama suresinin uzamasına sebep olabilir. Ardından uzerine isterseniz goz kararı ya da 8 su bardağı su ekleyiniz.
- Tencerenin kapağını kapattıktan sonra kapağın uzerinde bulunan duduğu havaya kaldırıp kaynamasını bekleyiniz. Duduklu tencere kaynadıktan sonra havaya kaldırdığınız duduğu indirin.
- Bu şekilde altı kısık ve orta ateşte 40-45 dakika aralığında pişirmeye bırakınız. Kemikler pişme aşamasındayken bir tarafta derin bir kasenin icerisine 2 yemek kaşığı yoğurdu, limon suyunu ve 1 bucuk yemek kaşığı unu ekleyerek guzelce cırpınız.
- Puturlu hal gittikten sonra pişen kemik suyundan 1 yada 2 kaşık ilave ederek iyice ılıştırın.
- Kemikleri tencereden aldıktan sonra kemik suyunu normal tencereye gecirerek, hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye boşaltıp hızla karıştırınız.
- Bu surecte topak topak olmaması icin el cırpıcısı da kullanabilirsiniz. Orta ateşte ara ara karıştırarak 15 dakika daha pişiriniz.
- Daha sonrasında corbanın tuzu ile kemiklerin uzerinde olan etlerden ilave ediniz. En son olarak servis ederken uzerine biraz tereyağında kızarttığınız naneli sostan ekleyebilirsiniz.
- Corbayı yaparken dilerseniz kaynama esnasında yarım cay bardağı tel ya da arpa şehriye ekleyebilirsiniz. Bu şekilde corbanız daha tok bir kıvam kazanabilir.
- Terbiye aşamasında topak topak olmaması onemlidir. Butun terbiye malzemelerinin iyice ılışılması yani cozulmesi icin pişirdiğiniz kemik suyundan biraz ilave etmeniz istediğiniz kıvamı elde etmenize yardımcı olur.
- Terbiyeyi hazırladıktan sonra kemik suyuna direkt ilave etmeyip, yavaş yavaş ilave etmeniz daha iyi olacaktır. Bu şekilde terbiye kemik suyuna kolayca karışır ve hicbir topaklanma meydana gelmez.
- Eğer kemik suyu fazla geldiyse, artan kemik suyunu marketlerden elde edebileceğiniz kemik suyu poşetlerine ya da buz kalıplarına koyarak derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.