Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Katmer Poğaça Croissant

Ollleybe

Member
Katılım
1 Ocak 2020
Mesajlar
139
[h=2]Katmer Poğaça Croissant Tarifi İçin Malzemeler[/h]
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket yas maya(isteyenler bir paket kuru maya kullanabilir)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 4 buçuk su bardağı un
Hamurun actıktan sonra arasına sürmek için;

  • 200 gr kadar tereyağı eritin
Hamuru açarken kullanmak için;

  • 1 çay bardağı kadar nişasta
Üzerine sürmek için ;

  • 2 tane yumurtanın sarısı
[h=2]Katmer Poğaça Croissant Tarifi Yapılışı[/h]Selamün aleyküm.
Hayırlı cumalar.
Sizlere hem beş çayının yanına hem sabah kahvaltısına yakışacak bi lezzetle geldim.

  1. Yoğurma kabına şeker maya ve ılık suyu koyun ve karıştırın.
  2. Ardından ılık sütü, yağı, yumurtayı ve tuzu koyun.
  3. Unumuzu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın.
  4. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  5. Üstünü örterek 15 dakika bekleyin.
  6. Hamuru 21 eşit parçaya bölelim.
  7. Yedi tanesini nişastayla küçük tabak boyunda açalım.
  8. Aralarına erittiğimiz tereyağı sürelim.
  9. Diğer yedi bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım.
  10. İlk yaptığımız hamuru alıp elimizde çekiştirerek açalım.
  11. Açtığımız hamuru bıçakla on altıya bölelim.
  12. Peynir, nutella yada boş olacak şekilde saralım.
  13. Hamuru aralıkla dizelim ve yarım saat tepsi mayası verelim.
  14. Yumurta sarısını sürün.
  15. 200 derecede alt üst açık şekilde önceden ısınmış fırına koyalım.