[h=2]Katmer Poğaça Croissant Tarifi İçin Malzemeler[/h]
Hayırlı cumalar.
Sizlere hem beş çayının yanına hem sabah kahvaltısına yakışacak bi lezzetle geldim.
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1 paket yas maya(isteyenler bir paket kuru maya kullanabilir)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 4 buçuk su bardağı un
- 200 gr kadar tereyağı eritin
- 1 çay bardağı kadar nişasta
- 2 tane yumurtanın sarısı
Hayırlı cumalar.
Sizlere hem beş çayının yanına hem sabah kahvaltısına yakışacak bi lezzetle geldim.
- Yoğurma kabına şeker maya ve ılık suyu koyun ve karıştırın.
- Ardından ılık sütü, yağı, yumurtayı ve tuzu koyun.
- Unumuzu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Üstünü örterek 15 dakika bekleyin.
- Hamuru 21 eşit parçaya bölelim.
- Yedi tanesini nişastayla küçük tabak boyunda açalım.
- Aralarına erittiğimiz tereyağı sürelim.
- Diğer yedi bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım.
- İlk yaptığımız hamuru alıp elimizde çekiştirerek açalım.
- Açtığımız hamuru bıçakla on altıya bölelim.
- Peynir, nutella yada boş olacak şekilde saralım.
- Hamuru aralıkla dizelim ve yarım saat tepsi mayası verelim.
- Yumurta sarısını sürün.
- 200 derecede alt üst açık şekilde önceden ısınmış fırına koyalım.