Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karnabahar puresi eşliğinde kuzu

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Fırında kuzu ve sosu:

  • 1 kuzu kol
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 defne yaprağı
  • 1-2 dal biberiye
  • 1-2 dal kekik
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1/2 cay bardağı su

  • Kuzu kolu sığacağı bir fırın kabına koyup her tarafına zeytinyağı surun, tuz ve karabiber serpin. Defne yaprağı, biberiye, kekik, sarımsaklar ve suyu ekleyin. Fırın kabını once pişirme kağıdı, ardından aluminyum folyoyla kaplayın. Dilerseniz kapaklı dokum tencere de kullanabilirsiniz.
  • Kuzuyu onceden 180 derecede ısıtılmış fırında, et kemiklerden rahatlıkla ayrılana dek, yaklaşık 2-2.5 saat pişirin. Kuzu ılınınca, kemiklerinden ayırarak lime lime edin.
  • Kuzunun pişme suyunu ince suzgecten suzdurun ve kucuk bir tavaya aktarın. Kucuk bir kasede 1 tatlı kaşığı nişasta ve 3-4 yemek kaşığı suyu karıştırıp kuzunun pişme suyuna ekleyin. Dilerseniz bu aşamada, sosa 1/2 cay bardağı kırmızı şarap da ekleyebilirsiniz. Surekli karıştırarak bir taşım kaynatın ve 1-2 dakika kısık ateşte pişirin. Nişasta sosun koyulaşmasını sağlayacaktır. Dilediğiniz kıvama ulaşınca ocaktan alın.