Magazin Editor
Magazin Habercisi
[h=3]Kapyalı tatlı patates çorbası tarifi icin malzemeler[/h]
- 1700 g tatlı patates (İri doğranmış)
- 8 adet kapya biberi (Cekirdekleri ayıklanmış)
- 2 adet beyaz soğan (İnce doğranmış)
- 100 ml elma sirkesi
- 1.5 yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı toz zerdecal
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 3 l su
- Kapya biberleri ile tatlı patatesleri 220 derece sıcaklıktaki fırına koyarak ustleri kızarana kadar 20-25 dakika kozleyin. Fırından cıkardığınız kapya biberleri kolay soymak icin bir kaba alın ve uzerini strec film ile sarın.
- Soğanları 20 dakika sureyle suda pişirerek oldurun. Suyu azar azar ekleyin. Kozleyip soyduğunuz kapya biberleri ve tatlı patatesleri ekleyerek 15 dakika kaynatın. En son elma sirkesini ilave ederek altını kapatın. El blenderı yardımıyla puruzsuz hale getirdiğiniz corbayı Bi Nevi Deli yapımı kaju badem yoğurdu ile servis edin.