Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kofteyi hazırlamak icin, kıymayı bir karıştırma kabına alın. Soğan ve sarımsakları rendeleyin. Galeta unu, yumurta, tuz ve baharatları ilave edip tum malzeme iyice ozdeşleşinceye kadar yoğurun. Buzdolabına alıp 15-20 dakika dinlendirin.
İc harcı icin, ıspanakları yıkayın. Suyunu suzup ince kıyın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve ince kıydığınız sarımsakları ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Doğradığınız ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar suyunu cekinceye kadar sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.
Kofte harcından yumurta buyukluğunde parcalar alıp yağlı kağıt arasında acın. Kenarlarını duzleştirmek icin bıcakla keserek kare şekli verin. İcine ıspanaklı harctan bir miktar yayın ve bir parca dil peyniri yerleştirin. Yağlı kağıt yardımıyla kenarlarından tutup kofteyi rulo şeklinde sarın. Kenarlarını da kapatıp şekil verin ve yağlı kağıt uzerine dizin.
Yıkayıp kuruladığınız patatesleri halka dilimleyin. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve patatesleri ilave edin. Patatesler kızarmaya başlayınca bir kasede karıştırdığınız tuz ve baharatları ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Patatesleri bir fırın kabına aktarın. Aynı tavada bu defa kofteleri renkleri donunceye kadar cevirerek hafif pişirin. Patateslerin uzerine hazırladığınız kofteleri sıralayın. Onceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Sosu icin, tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Rendelediğiniz domatesleri ilave edin ve domatesler suyunu cekinceye kadar pişirin. Tuz ve baharatlar ile tatlandırın. Karıştırıp ocaktan alın ve fırından cıkardığınız koftelerin uzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.