Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İrmikli Damla Tatlısı

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]İrmikli Damla Tatlısı Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 1 yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • 1 cay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 cay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (kontrollu ekleyin)
Bulamak İcin:

  • İrmik
Uzerine yerleştirmek icin:

  • Fındık, badem veya kayısı cekirdeği
Şerbeti :

  • 2 su bardağı toz şeker (siz artırabilirsiniz damak tadınıza gore)
  • 3 su bardağı su
  • 4 damla limon suyu
[h=2]İrmikli Damla Tatlısı Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Damla tatlısının şerbeti icin su ve şeker tencerede 8-10 dakika kaynatılır .
  2. Altını kapatmadan 3-4 damla limon suyu eklenir ve ocaktan alınır.
  3. Kendi halinde soğumaya bırakılır.
  4. Bu sırada tatlı icin yoğurma kabına odasındaki yumurta, tereyağı, sıvı yağ, irmik, yoğurt, vanilya, un ve kabartma tozu eklenir.
  5. Hepsi guzelce karıştırılarak yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur elde edilir.
  6. Bu hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar koparılıp elde yuvarlanır iki ucu birleştirilir ve her tarafı irmiğe bulanır.
  7. Ortalarına fındık yerleştirilir 180 derece fırında uzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
  8. Fırından ilk sıcaklığı cıkan tatlının uzerine ılımış şerbet dokulur.
  9. Uzeri strec film veya bir tepsi ile ortulur şerbetini iyice cektikten sonra Hindistan cevizi veya Antep fıstığı ile susleyerek servis edilir.
Lezzetli ve goze hitap eden Damla tatlısı hazır, deneyecek olanlara Afiyetler olsun❣~