Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]İrmikli Damla Tatlısı Tarifi İcin Malzemeler[/h]
[h=2]İrmikli Damla Tatlısı Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 1 yumurta
- 125 gram tereyağı
- 1 cay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 cay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (kontrollu ekleyin)
- İrmik
- Fındık, badem veya kayısı cekirdeği
- 2 su bardağı toz şeker (siz artırabilirsiniz damak tadınıza gore)
- 3 su bardağı su
- 4 damla limon suyu
- Damla tatlısının şerbeti icin su ve şeker tencerede 8-10 dakika kaynatılır .
- Altını kapatmadan 3-4 damla limon suyu eklenir ve ocaktan alınır.
- Kendi halinde soğumaya bırakılır.
- Bu sırada tatlı icin yoğurma kabına odasındaki yumurta, tereyağı, sıvı yağ, irmik, yoğurt, vanilya, un ve kabartma tozu eklenir.
- Hepsi guzelce karıştırılarak yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur elde edilir.
- Bu hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar koparılıp elde yuvarlanır iki ucu birleştirilir ve her tarafı irmiğe bulanır.
- Ortalarına fındık yerleştirilir 180 derece fırında uzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Fırından ilk sıcaklığı cıkan tatlının uzerine ılımış şerbet dokulur.
- Uzeri strec film veya bir tepsi ile ortulur şerbetini iyice cektikten sonra Hindistan cevizi veya Antep fıstığı ile susleyerek servis edilir.