Helva Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Un helvası tadında, ağızda dağılan bu nefis kurabiyeyi denemeden geçmeyin. Tarif defterinize mutlaka ekleyin derim benden söylemesi
- 2 su bardağı kavrulmuş un (rengi hafif dönecek, unun kokusu çıkacak kadar)
- 125 gr. tereyağı veya margarin ( oda sıcaklığında )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı k. tozu
- Aldığı kadar un ( Kavrulmamış normal un. Yaklaşık 2, 3 su bardağı )
- 1 paket sütlü çikolata
Un helvası tadında, ağızda dağılan bu nefis kurabiyeyi denemeden geçmeyin. Tarif defterinize mutlaka ekleyin derim benden söylemesi
- Kavrulmamış normal un hariç tüm malzemeyi güzelce karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş normal unumuzu ilave ediyor kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz
- Bir kapak yardımı ile kurabiyelerimize şekil verip (kapağın çukur tarafıyla aynı yönde hafif bastırarak)yağlanmış tepsiye diziyoruz.
- 190° fırında 20 dk pişiriyoruz.
- Altı pembeleşmişse pişmiş demektir.
- Kesinlikle soğumadan tepsiden almıyoruz sıcakken alırsanız kurabiyeler dağılır.
- Son olarak çikolatamızı benmari eritip soğumuş kurabiyelerin üzerine gezdiriyoruz.
- Dilerseniz toz fındık, fıstık, ceviz serperek daha zengin bir görünüm elde edebilirsinizDeneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin Fotoğraf göndermeyi unutmayın lütfen