[h=2]Gnocchi İtalyan Patates Makarnası Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet yumurta sarısı
- 13 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 200 gr kıyma
- 1 adet büyük boy domates
- Kırmızı pul biber
- Tuz
- Yoğurt
- Sarımsak
- Kaşar peyniri isteğe bağlı
- Patatesleri büyük parçalar halinde doğrayın ve haşlayın hiç parça kalmayacak şekilde püre haline getirin.
- Üzerine tuzu ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın sonra yavaş yavaş unu ekleyin.
- Ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun.
- 4 parçaya bölün elinizle yuvarlayarak hamuru uzatın ve resimdeki gibi kesin.
- Tencerede bol su kaynatın ve 2 yemek kaşığı tuz ilave edin su fokurdayınca hamurlarına içine atın ve haşlayın süzün, daha sonra içine biraz tereyağı atın ve ocakta döndürün.
- Sosu: kıymaya biraz su ekleyip topaklanmayacak şekilde kavurun suyu çekilince 2 yemek kaşığı mısır yağı ve ya ayçiçeği yağı ekleyip biraz kavurun.
- Daha sonra içerisine ince doğranmış domatesi ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp pişirin.
- Yoğurdu biraz suyla açın ve içerisine tuz sarımsak ekleyin.