Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gercek Su Boreği (Nefis)

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]Gercek Su Boreği (Nefis) Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 4 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Hafif ele yapışacak bir kıvamda olmalı)
Ara Katlara Surmek icin;

  • 150 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
[h=2]Gercek Su Boreği (Nefis) Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Oncelikle 4 yumurta cırpılır.
  2. Ardından icerisine tuz atılır ve yavaş yavaş un eklenerek yoğurulur.!!! Hafif ele yapışacak bir hamur olmalı.
  3. Ardında hamurlar 7 eş parcaya ayrılır ve dinlenmesi icin uzeri nemli bir bez ile orterek bekletilir.
  4. Bu sırada peynir harcı, ara katlara surulecek yağ karışımı hazırlanır ve bir tencere su kaynamak uzere ocağa konulur.
  5. Dinlenen hamurlar un serpilerek acılabildiği kadar acılır ve acılan tum hamurlar temiz bir sofra bezinin arasına konulur.
  6. En alt katın hamuru haşlanmayacak. Acılan bezelerden birini yağlanmış tepsinin tabanına serin.
  7. Ardından kaynayan suya 2 tatlı kaşığı kadar tuz ve iki uc yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve hamurlar sırayla suya bırakılır.
  8. Yapışmaması icin katılan yerler duzeltilir. 30 sn kadar haşlanan hamur soğuk suya alınır ve soğuduktan sonra suzgecin uzerine konularak suyunu suzmesi sağlanır.
  9. Sonra suyu suzulen hamurlar sırayla tepsiye dizilir ve her kata 3-4 yemek kaşığı yağ surulur.
  10. Tam orta kata peynir harcı konulur ve hamurlar bitene kadar bu işlem tamamlanır. normalde cok parcalanmıyor ama parcalanırsa korkmayın☺️
  11. En ust kata da kalan yap harcını surerek onceden ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat kızarana dek pişirin.
  12. Fırından cıktıktan sonra uzerine bir bez ortun ve soğumaya bırakın.

Soğuyan boreğinizi dilimleyin ve servis edin afiyet olsun