Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Gercek Su Boreği (Nefis) Tarifi İcin Malzemeler[/h]
Soğuyan boreğinizi dilimleyin ve servis edin afiyet olsun
[h=2]Gercek Su Boreği (Nefis) Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 4 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Hafif ele yapışacak bir kıvamda olmalı)
- 150 gram tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Oncelikle 4 yumurta cırpılır.
- Ardından icerisine tuz atılır ve yavaş yavaş un eklenerek yoğurulur.!!! Hafif ele yapışacak bir hamur olmalı.
- Ardında hamurlar 7 eş parcaya ayrılır ve dinlenmesi icin uzeri nemli bir bez ile orterek bekletilir.
- Bu sırada peynir harcı, ara katlara surulecek yağ karışımı hazırlanır ve bir tencere su kaynamak uzere ocağa konulur.
- Dinlenen hamurlar un serpilerek acılabildiği kadar acılır ve acılan tum hamurlar temiz bir sofra bezinin arasına konulur.
- En alt katın hamuru haşlanmayacak. Acılan bezelerden birini yağlanmış tepsinin tabanına serin.
- Ardından kaynayan suya 2 tatlı kaşığı kadar tuz ve iki uc yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve hamurlar sırayla suya bırakılır.
- Yapışmaması icin katılan yerler duzeltilir. 30 sn kadar haşlanan hamur soğuk suya alınır ve soğuduktan sonra suzgecin uzerine konularak suyunu suzmesi sağlanır.
- Sonra suyu suzulen hamurlar sırayla tepsiye dizilir ve her kata 3-4 yemek kaşığı yağ surulur.
- Tam orta kata peynir harcı konulur ve hamurlar bitene kadar bu işlem tamamlanır. normalde cok parcalanmıyor ama parcalanırsa korkmayın
- En ust kata da kalan yap harcını surerek onceden ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat kızarana dek pişirin.
- Fırından cıktıktan sonra uzerine bir bez ortun ve soğumaya bırakın.
Soğuyan boreğinizi dilimleyin ve servis edin afiyet olsun