Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Fırında Kucuk Kofteciklerle Bezelye Yemeği Tarifi İcin Malzemeler[/h]
Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla
Sarma ve fasulye turşusu kavurduk ve o şekilde servis ettik cok guzel oldu. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
[h=2]Fırında Kucuk Kofteciklerle Bezelye Yemeği Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 2 adet patates
- 2 adet havuc
- 1. 5 su bardağı ciğ bezelye
- 1 adet kapya biber
- 4 tane yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2/3 diş sarımsak
- 500 gr kıyma
- 1 cay bardağı galete unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salcası
- 1 yemek kaşığı domates salcası
- 1 cay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 cay kaşığı kimyon
- 1 cay kaşığı kara biber
- 3 bardak su
Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla
- Oncelikle koftesi bir kapta hazırlanır kofte icin soğan rendelenir ve diğer tum kofte malzemeleri bir kaba alınıp iyice yoğrulur ve yuvarlak kucuk topcuklar yapılır.
- Ayrı bir kapta salca sosu icin lazım olan tum malzemeler eklenip iyice karıştırılır.
- Fırın tepsisine patates havuc bezelye soğan sarımsak biberler kup kup doğranır .
- Ardından hazırlanmış olan salca ,sosu dokulur iyice harmanlanıp tepsiye duzgunce yayılır.
- Ardından kucuk koftecikler tepesinin uzerine dizilir.
- 180 derece fırında suyu cekene kadar pişirilir (tahmini olarak 1 saat kadar)
Sarma ve fasulye turşusu kavurduk ve o şekilde servis ettik cok guzel oldu. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun