Magazin Editor
Magazin Habercisi
[h=3]Etli topalak corbası (KONYA) tarifi icin malzemeler[/h] Koftesi icin
Ana yemeklerden once sunabileceğiniz farklı corba tarifleri arıyorsanız, Gaziantep'in meşhur lezzeti beyran corbası tarifine goz atabilirsiniz.
- 750 g kıyma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı nohut
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salcası
- 1 tatlı kaşığı biber salcası
- 4 su bardağı et suyu
- 7~8 dal ince kıyılmış maydanoz
- Kıyma, ince bulgur, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, un, tuz ve karabiberi geniş bir kasede yoğurun.
- Misket buyukluğunde parcalar koparıp yuvarlayarak kofteler hazırlayın. Bir gece oncesinden suda beklettiğiniz nohudu haşlayın.
- Suyunu suzdukten sonra kabuklarını soyun. Tereyağını bir tencereye alın ve salcaları ekleyip kokuları gidene kadar kavurun.
- Et suyunu ilave edip kaynatın. Kofte ve nohudu da katıp kısık ateşte kofteler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alıp uzerini maydanozla susleyin.
- Etli topalak corbasını, sebzeli bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
- Kullanacağınız kıymanın orta yağlı olmasına dikkat edin ve tarife başlamadan once oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin.
- Kofteyi hazırlarken kullanacağınız bulgurun ince olmasına ozen gosterin.
- Hazırladığınız kofteleri buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Boylece kıvamı daha yoğun olacaktır.
- Nohutun haşlarken su bitmesine rağmen nohutlar ciğ kaldıysa, ılık su ilave edebilirsiniz.
- Haşlama işleminde aroma katmak icin et suyu kullanabilirsiniz.
- Etli topalak corbasının bir porsiyonu, yaklaşık 75 kaloridir. Besin değerleri bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Ana yemeklerden once sunabileceğiniz farklı corba tarifleri arıyorsanız, Gaziantep'in meşhur lezzeti beyran corbası tarifine goz atabilirsiniz.