[h=2]Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1 paket sanayağ
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
- Pudra şekeri
- 5 elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tarçın
- Önce iç harcını hazırlıyoruz.Elmaları soyup rendeliyoruz.Bir kaba döküp karıştırıyoruz
- Şekerini de ekleyip suyunu çekene kadar karıştırmaya devam ediyoruz
- İndirmemize yakın tarçını katıp 5 dk daha karıştırıp ocaktan indirip soğumaya bırakıyoruz
- Un hariç tüm malzemeyi biraz karıştır.Unu da katıp yumuşak bir hamur yapıyoruz.20 dk kadar dinlendirip yuvarlak açıyoruz.
- Dörde bölüp iç malzemesini koyup yuvarlıyoruz.
- Tepsiye dizip 180 derecede pişiriyoruz.
- Hafif renk alınca fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri döküp servis yapalım.AFİYET OLSUN