Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ekler

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]Ekler Tarifi İcin Malzemeler[/h] Pastacı kreması icin

  • 3 su bardağı sut
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 cay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 50 gr margarin yada tereyağı
  • 1 paket krem şanti
Hamuru icin

  • 1, 5 su bardağı su
  • 200 gr margarin yada tereyağı
  • 1, 5 cay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1, 5 su bardağı un
  • 3 yumurta
Uzerine

  • Yeteri kadar benmari usulu eritilmiş cikolata yada 1 paket hazır cikolata sosu
[h=2]Ekler Tarifi Yapılışı[/h]
  1. İlk olarak pastacı kreması yapılır.Katıyağ ve vanilya haric butun malzemeleri bir tencereye alın ve iyice karıştırın.
  2. Sonra ocağı kısık ateşte acın ve kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Krema kaynamaya-fokurdamaya yakın margarin yada tereyağı ekleyin ve karıştırın 1 dakika boyunca kaynatın ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Hamura yapmaya başlayalım.
  5. 1, 5 su bardağı suyu tencereye koyalım ocakta suyu biraz ısıttıktan sonra katı yağı ekleyin
  6. Yağ suda eridikten sonra tuzunu şekerini ekleyin.
  7. Daha sonra unu ekleyip kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin
  8. Kıvam alan karışımı 3-5 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın
  9. Soğumuş olan pastacı kremasına 1 paket sıvı kremayı yada krem şantiyi dokun ve mikserle 5 dakika cırpın(ben krem şanti kullandım)
  10. Soğuyan hamurun icine 3 yumurtayı teker teker ekleyip her yumurta eklediğinizde mikserle cırpın (yumurtaları tek tek koymanız kıvam alması ve hamurda yumurta tadı olmaması icin onemli)
  11. Hamuru sıkma torbasına koyup fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye Aralıklı olarak kısa ve ince şekilli bir hamur sıkın (eğer sıkma torbabız yoksa tatlı kaşığı yardımı ile ceviz buyukluğunde hamurlar yaparak pişirebilirsiniz şekli onemli değil)
  12. Onceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice pişene kadar kontrol ederek 15-20 dakika pişirin
  13. Hamurların icin hamur kalmamalı iyice piştiğinden emin olun
  14. Pişen ve soğumuş olan ekerleri ya keserek yada hamur sıkma torbasının ucunu batırarak icine yaptıpımız pastacı kremasını doldurun.
  15. Son olarak benmari usulu erittiğiniz yada hazırladığınız cikolata sosunun icersine eklerin bir yuzunu batırıp cıkartın bu olculerle 50-60 civarı ek cıkıyor daha az olsun isterseniz olculeri duşurebilirsiniz
    Eklerimiz hazır deneyeceklere afiyet olsun:)