[h=2]Çıtır Mı Çıtır Patatesli Börekler Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
- 3-4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Yumurta sarısı
- Patatesleri haşlayıp ezip yada rendeliyoruz.
- İnce doğranmış soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra bütün iç harç malzemelerini harmanlıyoruz.
- Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak sos hazırlıyoruz.
- Yufkalardan bir tanesini serip ve yarısının üzerine hazırladığımız sostan 4-5 yemek kaşığı dökerek fırça yardımıyla yayıyoruz.
- Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatıp ve üzerini tekrar sos ile ıslatıyoruz.
- 2 katlı yufkamızın uzun düz kısmına harcımızı koyup rulo halinde sarıyoruz 4 parmak kalınlığında eşit parçalar halinde kesiyoruz.
- Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım, üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıttığımız fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.