Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Cıtır Cay Yanı Kurabiyesi Tarifi İcin Malzemeler[/h]
[h=2]Cıtır Cay Yanı Kurabiyesi Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 100 gr. margarin (Yumuşak)
- 1 yumurta (Oda ısısında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1/2 (yarım) cay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- Yarım kase ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarcın
- Likit pasta aroması (Ben 2 ml. lik rum aromasının yarısını kullandım. Siz tercihen bu malzemeyi cıkartabilirsiniz. )
- Yoğurma kabına yumurta ve margarin alınır. Biraz cırpılır.
- Pudra şekeri eklenip cırpmaya devam edilir.
- Daha sonra sıvı yağ, nişasta, vanilya şekeri, tarcın, ceviz ve aroma da eklenir, spatula ile karıştırılır.
- En son kabartma tozu ve un eklenir, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurulur. (Unun markası farklılık gosterebilir, kontrollu ekleyin)
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyulur. Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar kopartılıp yuvarlanır ve fırın tepsisine dizilir (kurabiyelerinizi parmağınız ile biraz bastırın).
- Onceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir. Soğuyunca servis edilir.