Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cıtır Cay Yanı Kurabiyesi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]Cıtır Cay Yanı Kurabiyesi Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 100 gr. margarin (Yumuşak)
  • 1 yumurta (Oda ısısında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1/2 (yarım) cay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
Ayrıca;

  • Yarım kase ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarcın
  • Likit pasta aroması (Ben 2 ml. lik rum aromasının yarısını kullandım. Siz tercihen bu malzemeyi cıkartabilirsiniz. )
[h=2]Cıtır Cay Yanı Kurabiyesi Tarifi Yapılışı[/h] Not: Yukarıdaki hamur malzemeleri temel hamur malzemeleridir. Siz damak zevkinize gore limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, cikolata damlaları v. s. gibi urunler kullanıp kurabiyelerinizi zenginleştirebilirsiniz. Ya da hic bir şey eklemeyip sade bir kurabiye de elde edebilirsiniz.

  1. Yoğurma kabına yumurta ve margarin alınır. Biraz cırpılır.
  2. Pudra şekeri eklenip cırpmaya devam edilir.
  3. Daha sonra sıvı yağ, nişasta, vanilya şekeri, tarcın, ceviz ve aroma da eklenir, spatula ile karıştırılır.
  4. En son kabartma tozu ve un eklenir, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurulur. (Unun markası farklılık gosterebilir, kontrollu ekleyin)
  5. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyulur. Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar kopartılıp yuvarlanır ve fırın tepsisine dizilir (kurabiyelerinizi parmağınız ile biraz bastırın).
  6. Onceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir. Soğuyunca servis edilir.